Campus Landgoed Zonheuvel is de thuisbasis van Dialoogplein Nederland. Een ideale plek met vele mogelijkheden, zoals de dialoogzaal, het dialoogrestaurant, de dialoogtafels in de moestuin en in het bos. Dialoogplein Nederland biedt een divers, eventueel op maat gemaakte, (digitaal) aanbod voor iedereen die een passende dialoogoplossing zoekt. Het aanbod kan ook worden ingezet voor je dialoog op eigen locatie. Daarnaast organiseert Dialoogplein Nederland dialogen rond actuele thema’s. Op www.dialoogpleinnederland.nl vind je meer informatie.

Waarom werkt dialoog?

Waar mensen vanuit verschillende hoeken, belangen en overtuigingen met elkaar in dialoog gaan en respectvol en zonder oordeel naar elkaar luisteren, kunnen we in bedrijven, het onderwijs en bij de overheid effectieve resultaten behalen. Een dialoog is een gesprek dat voldoet aan vier belangrijke aspecten: dat de deelnemers echt naar elkaar luisteren, hun oordeel achterhouden, praten en luisteren met respect voor de ander en dat ze voor zichzelf spreken, dus niet in algemeenheden. Nieuwsgierigheid hoort hier ook bij, doorvragen naar het waarom van het standpunt van de ander. Door met elkaar in dialoog te gaan, kunnen we betere oplossingen vinden voor complexe problemen. Het doel van een dialoog is om samen iets te bereiken, en niet om je gelijk te halen of je standpunten aan te scherpen.

Dialoog als bron voor beter leiderschap

Op 12 november om 16.00 uur is de tweede grote dialoog van Dialoogplein Nederland dit jaar. Deze keer in samenwerking met Holland Management Review en met Rens van Loon over Dialogisch Leiderschap. Het programma is zo vormgegeven dat deelnemers ruim de tijd hebben om met elkaar én Rens van Loon in dialoog te gaan. Kijk hier voor meer informatie.

De opening van Dialoogplein Nederland

Op 5 november 2018 werd het plein officieel geopend door Danielle Haenen, directeur bestuurszaken van de SER, Michel Rog, tweede kamerlid voor het CDA en woordvoerder onderwijs en Erno Eskens, directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW).

Dialoogmanifest

Ben je geïnspireerd door de dialoog en wil je de dialoog meer praktiseren, faciliteren en stimuleren? Onderteken dan hier online het dialoogmanifest.

 

Dialoogmanifest

www.dialoogpleinnederland.nl