SDG tentoonstelling

In 2018 realiseerden we samen met partners de mobiele tentoonstelling over de SDG’s die als standplaats Doorn heeft. Van uit Doorn gaat de tentoonstelling het hele land door. Het is mogelijk om de tentoonstelling te plaatsen op uw locatie of tijdens uw evenement. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Mei 2019
Onderweg naar Rotterdam!

April 2019
De tentoonstelling was een groot succes op het St. Maartenscollege in Voorburg. Zelfs Diederik Samsom (die een presentatie verzorgde) was ervan onder de indruk. Alle 4-VWO leerlingen + uitwisselingen uit 4 Europese landen hebben de ‘strippenkaart’ ingevuld. Daarnaast zijn de leerlingen uit de andere afdelingen tijdens hun mentoruur langs de tentoonstelling geweest. Het stond dan ook prachtig opgesteld in de ontvangsthal. Annemarie de Bruyn

      SDG House

Wat doen wij?

Op de campus concentreren we ons met name op de SDG’s 4,5,8 en 10. Groei, werk en kansen voor iedereen. Deze doelstellingen staan dicht bij SBI en het huis van arbeidsverhoudingen.

We geven invulling aan de doelstellingen door samen met onder meer Earth Charter activiteiten te organiseren zoals Earth Charter day (4 juli 2019). Met Down to Earth organiseren we het Earth Keeper festival en filmvertoningen in het openluchttheater.

Samen met het in Koninklijk instituut voor de Tropen (KIT) uit Amsterdam bouwen we aan een netwerk van SDG houses in Nederland.

Practice what you preach

Om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zo concreet en praktisch mogelijk te maken werken we aan duurzame energie op het landgoed, vergroten we het aanbod aan vegetarische menu’s in het restaurant en verduurzamen we de afvalstromen.

Bekijk hieronder alle ontwikkelingsdoelen (klik voor vergroting)

GEEN ARMOEDE
GEEN HONGER
GOEDE GEZONDHEID EN WELZIJN
KWALITEITS-ONDERWIJS
GENDER-GELIJKHEID
SCHOON WATER EN SANITAIR
BETAALBARE EN DUURZAME ENERGIE
EERLIJK WERK EN ECONOMISCHE GROEI
INDUSTRIE, INNOVATIE EN INFRASTRUCTUUR
ONGELIJKHEID VERMINDEREN
DUURZAME STEDEN EN GEMEENSCHAPPEN
VERANTWOORDE CONSUMPTIE EN PRODUCTIE
KLIMAATACTIE
LEVEN IN HET WATER
LEVEN OP HET LAND
VREDE, VEILIGHEID EN STERKE PUBLIEKE DIENSTEN
PARTNERSCHAP OM DOELSTELLINGEN TE BEREIKEN